Ontspannings activiteiten

 • Inloop- en ontspanningsmiddag
  Dit is een ontmoetings-/ gezelligheidsmiddag voor elk wat wils. Tijdens deze middag kun je kaarten, biljarten, darten, schaken, dammen, mahjong etc. of je komt gewoon een praatje maken.

 • Mahjong Basiscursus
  In de basiscursus Mahjong leer je in 6 avonden op eenvoudige wijze de 34 verschillende stenen kennen en de vele combinaties om het spel te winnen. Je leert de belangrijkste zaken om het exotische spel mahjong te kunnen spelen volgens de moderne Nederlandse spelregels (NTS). Tijdens de lessen wordt in elke les voortgeborduurd op de kennis die je de week ervoor hebt opgedaan. In de basiscursus komen de volgende onderwerpen aan bod: basisregels, basiscombinaties, spelverloop, puntentelling en afrekenen. Na de basiscursus kun je thuis met een gerust hart aan de mahjongtafel plaatsnemen. Voor wie na deze basiscursus de smaak te pakken heeft en meer wil leren over mahjong, of bij een club wil spelen, is er de vervolgcursus.

 • Mahjong vervolg
  In de vervolgcursus mahjong gaan we dieper in op de 1000 wonderen van mahjong, en op de 10.000 mogelijkheden om het spel te winnen en leer je “de fijne kneepjes”. Tijdens de lessen wordt in elke les voortgeborduurd op de kennis die je de week ervoor hebt opgedaan. In de vervolgcursus komen de volgende onderwerpen aan bod: speciale combinaties, strategie en tactiek, spelen met minder dan 4 spelers. Na de vervolgcursus kun je met een gerust hart meespelen bij een vereniging. Deze vervolgcursus is bedoeld voor degenen die de basiscursus Mahjong hebben gevolgd. Speel(de) je thuis mahjong met (familie)regels uit de vorige eeuw, en wil je de moderne Nederlandse spelregels leren? Dan is het advies om de basiscursus te volgen.

 • Mondharmonicaclub ‘De Oude Klanken’
  De mondharmonicaclub bestaat sinds 1986. Men hoeft geen kennis van noten te hebben om deel te nemen aan deze cursus. Wekelijks vindt er ondersteuning plaats bij het leren bespelen van de mondharmonica. Ons uitgebreide repertoire bestaat niet alleen uit evergreens en toppers uit het verleden, maar ook uit bekende songs van deze tijd. Onze muziek, vaak tweestemmig uitgevoerd, wordt behalve door een grote groep gezellige mondharmonicaspelers ondersteund door een combo. Wij verzorgen optredens in wooncentrums, verpleeghuizen, ouderenbonden, voor de Zonnebloem, bij speciale gelegenheden enz.

 • Ringtraining voor alle toy rassen
  De ringtraining is er op gericht om je te leren je hond zo goed mogelijk voor te brengen in de ring. Hiervoor worden tijdens de trainingen vaak de situatie in de ring zo goed mogelijk nagebootst. Er wordt o.a. geoefend op: • Gangwerk tonen door een rondje te lopen in de ring, in een driehoek en op en neer. • Na het lopen je hond in stand zetten, aandacht vragen zodat de hond blijft staan • Kleine rassen worden op de tafel bekeken door de keurmeester zoals bv. tandjes kijken en betast om te kijken of de bouw goed is van de hond • We geven tips over kleding die je aan kan doen op een show. (bv geen zwarte kleding als je een zwarte hond hebt) • Wat nemen we mee naar show • Welke kwalificaties kan je behalen Het is handig om zo vroeg mogelijk met ringtraining te beginnen. Als je een pup hebt en al weet dat je met deze hond naar shows wilt gaan, dan kun je al direct met de pup beginnen aan de cursus ringtraining. We leren je met de pup(s) al spelenderwijs samen te werken en ze krijgen gelijk een stukje socialisatie De prijs per avond is € 5,75 per persoon. Je mag dan met maximaal 3 hondjes komen trainen. Dit bedrag wordt per pin betaald aan de gastvrouw. Het is niet mogelijk om zonder je aan te melden bij deze activiteit aan te sluiten. Je kan na aanmelden wel op elk moment starten.

 • Bridgeles voor beginners
  Bridge is het leukste spel ter wereld en ook nog een sport, het wordt wereldwijd gespeeld. Wie kan bridgen verschaft zichzelf als het ware een paspoort: waar ter wereld er ook wordt gebridged, jij kunt meedoen. Je betreedt een leuke wereld waar altijd wat te doen valt: thuis, bij de lokale bridgeclub , tijdens een bridgedrive (van toernooi tot kroegentocht) of op een bridgevakantie. Is bridge moeilijk? Nee, maar je moet er wel tijd in steken en ook veel oefenen.

 • Bridgen
  Voor iedereen die een cursus bridgen heeft gevolgd en speelervaring heeft, is dit een geschikte avond om mee te bridgen.

 • Biljarten
  Er wordt o.l.v. een spelleider gebiljart. Iedereen die kan biljarten, kan zich inschrijven en is verzekerd van een gezellige middag.

 • Stijldansen voor paren
  In deze cursus kun je leren stijldansen… of in het verleden geleerde dansen ophalen en uitbreiden. Vaak heeft een van de partners ooit dansen geleerd en de ander niet; voor wie nog niet eerder dansles heeft gehad beginnen we met de basispassen. Elk paar danst op zijn eigen niveau en wordt hierin door ons begeleid. Tijdens de les is er een korte pauze, en ook na de les is er nog even tijd voor een drankje en een praatje. De nadruk ligt op een gezellige dansavond waarbij dansen niet alleen plezier voor twee is maar voor de hele club. Een prima manier om de winter door te komen en het geeft nog een gezonde lichaamsbeweging ook!

 • Bingo avond
  Een gezellige avond vol met prijzen en de kans is groot dat het je avond wordt.


 

Inschrijven

Je kunt je op de volgende manieren inschrijven:

 1. Via deze pagina door achter de betreffende cursus op de blauwe button met “Inschrijven” te klikken.
 2. Door inlevering van het inschrijfformulier bij Stichting Paraplu in Wilnis.

Je kunt ook eerst nog even hier het programmaboekje van 2023 / 2024 downloaden.