Creatieve cursussen

 • Kleurrijke Schilderkunst
  Van schilderijen met een rustige en landelijke uitstraling tot aan vrolijke en kleurrijke kunst voor je saaie muur! Vind je je huis kaal of heb je zin in een complete make-over wanneer het om decoratie gaat? Een verandering aan de muur kan al veel doen binnen je interieur. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je nu schilderijen aan de muur hebt hangen waar veel blauw in verwerkt is. Je wilt je huis wat warmer qua kleuren maken en besluit de muur te voorzien met schilderwerken waar veel warme kleuren in gebruikt zijn. Dat geeft je woon- of slaapkamer al een totaal andere uitstraling. Af en toe een verandering in huis kan je een nieuw, verfrissend gevoel geven.

 • Schilderen met Acryl beginners en gevorderden
  Het maken van een leuk en interessant schilderij vraagt verschillende vaardigheden waaronder het tekenen van vormen, perspectief en een evenwichtige vlakverdeling. In deze cursus oefenen we dat door voorstudies te maken in houtskool, soms naar waarneming zoals bij een stilleven en soms door het bestuderen van kunstwerken van bekende kunstschilders zoals voor het maken van een portret of een landschap. Het samenstellen van een passend kleurenpalet en de techniek van het aanbrengen van de acrylverf bepalen tenslotte het resultaat.

 • Ontdekkingsreis in aquarelleren en tekenen
  Om te leren aquarelleren heb je een beetje lef nodig. Het is een techniek waarbij de verf dun en waterig is en waarbij toevalligheden en ongelukjes soms een rol spelen. Onbedoeld ontstaan hierdoor vaak spectaculaire schilderijen! Iedere nieuwe aquarel is een ontdekkingsreis. Er wordt aandacht besteed aan het mengen van kleuren, verschillende aquareltechnieken, het opbouwen van een compositie, perspectief en diepte. In deze cursus ga je al vanaf de eerste les aan de slag met het maken van jouw eigen kunstwerkjes. Wie alleen wil tekenen is ook welkom. Deze cursus wordt om de twee weken gegeven.

 • Beginners cursus Aquarel
  In deze cursus maak je kennis met de aquarelverf .Ik laat je zien wat aquarelverf is en welke penselen en papier je hiervoor kunt gebruiken. We behandelen verschillende technieken, zoals de droge techniek en de nat-in-nat techniek. Met diverse tips en trucks leer je stap voor stap hoe je een leuke en mooie aquarel kunt maken. Mijn doel is om je te inspireren om zelf meteen aan de slag te gaan. Ongeacht of je een beginner of al ervaring met aquarel schilderen. Samen gaan we iets moois creëren.

 • Chakra Mandala
  In 7 avonden maken we aan de hand van mandala’s een reis langs alle chakra’s. Chakra’s zijn de energie-motoren van ons lichaam. Iedere les introduceer ik eerst het chakra met bijbehorende thema’s en zullen we gezamenlijk de betreffende mandala opzetten. Het intekenen en/of kleuren doet ieder voor zich waardoor de vorm voor ieder hetzelfde is maar de uitvoering heel persoonlijk. Cursus is om de week, waardoor je thuis de ruimte hebt om de mandala af te maken indien nodig. Aan het eind heb je een prachtige serie chakra-mandala’s!

 • Bronkaarten maken
  Bronkaarten, ook wel zielenkaarten genoemd, zijn een soort kleine visionboards, waarbij je alleen plaatjes gebruikt. Je verzamelt plaatjes die je aanspreken en plakt die op een kaart. Omdat het intuïtief gebeurd is het eindresultaat meestal heel verrassend. Je geeft eigenlijk vorm aan hetgeen wat onbewust aanwezig is. We starten met een kaart voor het nieuwe jaar en zullen de weken erna nog met 3 verschillende thema’s aan de gang gaan.

 • Schilderen in aquarel/acryl
  Schilderen met verschillende materialen en technieken, zowel voor beginners als gevorderden. Je kiest het materiaal dat bij je past, maar iets anders proberen kan altijd!

 • Schilderen met Materie
  De doelstelling is om je de abstracte schilderkunst met materie en het abstraheren aan te leren. Onder materie wordt verstaan bijv. zand, steen, hout en allerlei verschillende materialen die je aanspreken en waar je mogelijkheden in ziet. Het werk geeft een bepaalde spanning en roept het gevoel op van creativiteit waardoor kleur, vorm en lijn het tot een geheel maken.

 • Vrij schilderen met Acryl (geen olieverf!)
  Een schilderij maken omdat je schilderen leuk vindt, maar ook om een gezellige avond te hebben. De docent helpt je graag verder, geeft je handige tips en geeft je les in de omgang met verf en leert je goed kijken naar perspectief en compositie. Ervaring is niet perse nodig. Ga de uitdaging aan!

 • Haken
  De cursus haken is voor iedereen die wil leren haken vanaf stap 1. We leren alle basistechnieken en patroon lezen, dit doen we door gezamenlijk te starten met een eenvoudige opdracht (schaapje haken). Na 3 of 4 lessen heb je alle basistechnieken onder de knie waarna je instaat bent grotere werkstukken te haken. Ook zijn er haaksters welkom die kunnen haken en meer technieken willen leren.

 • Portrettekenen en schilderen
  De eerste lessen starten met het schetsen in houtskool om de juiste vormen en verhoudingen van een gezicht goed te oefenen. Daarna kunnen de cursisten naar eigen keuze van techniek een portret maken in potlood, pastel, aquarel of acryl. De keuze van materialen hangt af van de gekozen techniek. De aankoop van juiste materialen van goede kwaliteit kan na de eerste lessen in overleg met de docent plaatsvinden. De aanschaf van onderstaande benodigdheden zijn echter voor iedere cursist noodzakelijk. Deze workshop is voor zowel beginners als gevorderden te volgen.

 • Van Spijkerbroek naar Tas
  Vind je het zonde om je oude spijkerbroek weg te gooien en lijkt het je leuk om creatief met je handen en duurzaam bezig te zijn. In een klein groep gaan we in 4 lessen van je oude spijkerbroeken een nieuw item maken, dit kan een tas, een vlaggenlijn of een kussenhoes zijn. Zo maken wij de afvalberg iets kleiner en leren we iets nieuws.

 • Knippen en naaien
  Vind je het leuk om zelf kleding te maken, voor je zelf of kinderen/kleinkinderen dan organiseren wij, eens in de 2 weken een knip en naai ochtend om met elkaar iets nieuws te creëren. We helpen en leren van elkaar dus: Doe gezellig mee.

 • Macrame wanddecoratie met uil
  In deze korte cursus leer je de Cordon-knoop en de Weitas-knoop. De uil wordt gemaakt met deze twee verschillende knopen dus zeker geschikt voor beginners.

 • Creatief met Karton en Papier
  Eens in de twee weken op dinsdagmiddag samen gezellig bezig zijn met papier en karton. Naast het kaarten maken, gaan we af en toe iets anders doen met papier en karton. Met voorbeelden en het bijgeleverde materiaal kan iedereen er zijn/haar eigen creativiteit in kwijt. Ook is het mogelijk om met eigen materialen aan de gang te gaan. Degene die graag kennis willen maken en geen materiaal hebben, zijn ook van harte welkom, lesmateriaal is aanwezig. We hopen dat jullie allemaal weer zin in een gezellige middag hebben.

 • Acryl Gieten
  Alcrylgieten is erg leuk om te doen, met verrassende resultaten. Wil je een keer iets anders maken met acrylverf? Probeer dan eens acrylverf te gieten! Acrylverf gieten is een techniek waarmee je verschillende kleuren (verdunde) acrylverf op een doek giet, waar vervolgens hele mooie en abstracte afbeeldingen uit voortkomen. Het is een onvoorspelbare techniek, waardoor je elke keer weer een ander resultaat krijgt. Fouten maken is bijna niet mogelijk! DOE MEE!

 • Mixed Media
  Je leert in deze 3 lessen je creatieve grenzen op te zoeken, dit doe je door te werken met verschillende materialen en technieken. Samen ontdekken we de mogelijkheden van Mixed Media.

 • Volksschilderen
  Volksschilderen is één van de oude vaardigheden die in onze tijd weer volop in de belangstelling staan. De motieven bestaan uit sterk gestileerde bloemen, vogels, vruchten en dieren. “Folk art” Volkskunst kan van elk materiaal of elke techniek worden gemaakt en wordt meestal gekenmerkt door de naïeve stijl, die de traditionele regels van verhoudingen en perspectief negeert. Bekende volkskunst kennen wij uit Staphorst, Hindeloopen.

 • Kennismaking met Aquarelverf/Acrylverf
  Een korte cursus voor diegene die het leuk vinden kennis te maken met aquarel of acrylverf. Je krijgt een korte over het materiaal en de mogelijkheden die er zijn om tot een mooi resultaat te komen. Je mag je eigen materiaal meenemen maar er is ook papier, kwasten en verf aanwezig. Deze kennismakingscursus is bedoeld voor beginners.

Digitale cursussen

 • Haal meer uit je Digitale Camera en nabewerking digitale RAW fotografie met RAW therapee en GIMP
  We bespreken alle functies van de Digitale Camera om een goede foto te kunnen maken, zoals compositie, scherptediepte, belichting, diafragma, scenes. De technische details van de instellingen en de betekenis van auto, intelligent auto, M, A, S, P en de driehoeks verhoudingen van pakkende foto’s.

DD

  MT

   Ontspannings activiteiten

   • Inloop- en ontspanningsmiddag
    Dit is een ontmoetings-/ gezelligheidsmiddag voor elk wat wils. Tijdens deze middag kun je kaarten, biljarten, darten, schaken, dammen, mahjong etc. of je komt gewoon een praatje maken.

   • Mahjong Basiscursus
    In de basiscursus Mahjong leer je in 6 avonden op eenvoudige wijze de 34 verschillende stenen kennen en de vele combinaties om het spel te winnen. Je leert de belangrijkste zaken om het exotische spel mahjong te kunnen spelen volgens de moderne Nederlandse spelregels (NTS). Tijdens de lessen wordt in elke les voortgeborduurd op de kennis die je de week ervoor hebt opgedaan. In de basiscursus komen de volgende onderwerpen aan bod: basisregels, basiscombinaties, spelverloop, puntentelling en afrekenen. Na de basiscursus kun je thuis met een gerust hart aan de mahjongtafel plaatsnemen. Voor wie na deze basiscursus de smaak te pakken heeft en meer wil leren over mahjong, of bij een club wil spelen, is er de vervolgcursus.

   • Mahjong vervolg
    In de vervolgcursus mahjong gaan we dieper in op de 1000 wonderen van mahjong, en op de 10.000 mogelijkheden om het spel te winnen en leer je “de fijne kneepjes”. Tijdens de lessen wordt in elke les voortgeborduurd op de kennis die je de week ervoor hebt opgedaan. In de vervolgcursus komen de volgende onderwerpen aan bod: speciale combinaties, strategie en tactiek, spelen met minder dan 4 spelers. Na de vervolgcursus kun je met een gerust hart meespelen bij een vereniging. Deze vervolgcursus is bedoeld voor degenen die de basiscursus Mahjong hebben gevolgd. Speel(de) je thuis mahjong met (familie)regels uit de vorige eeuw, en wil je de moderne Nederlandse spelregels leren? Dan is het advies om de basiscursus te volgen.

   • Mondharmonicaclub ‘De Oude Klanken’
    De mondharmonicaclub bestaat sinds 1986. Men hoeft geen kennis van noten te hebben om deel te nemen aan deze cursus. Wekelijks vindt er ondersteuning plaats bij het leren bespelen van de mondharmonica. Ons uitgebreide repertoire bestaat niet alleen uit evergreens en toppers uit het verleden, maar ook uit bekende songs van deze tijd. Onze muziek, vaak tweestemmig uitgevoerd, wordt behalve door een grote groep gezellige mondharmonicaspelers ondersteund door een combo. Wij verzorgen optredens in wooncentrums, verpleeghuizen, ouderenbonden, voor de Zonnebloem, bij speciale gelegenheden enz.

   • Biljarten
    Er wordt o.l.v. een spelleider gebiljart. Iedereen die kan biljarten, kan zich inschrijven en is verzekerd van een gezellige middag.

   • Bridgen
    Voor iedereen die een cursus bridgen heeft gevolgd en speelervaring heeft, is dit een geschikte middag om mee te bridgen.

   • Stijldansen met plezier
    In deze cursus kun je leren stijldansen… of in het verleden geleerde dansen ophalen en uitbreiden. Vaak heeft een van de partners ooit dansen geleerd en de ander niet; voor wie nog niet eerder dansles heeft gehad beginnen we met de basispassen. Elk koppel danst op zijn eigen niveau en wordt hierin door ons begeleid. Tijdens de les is er een korte pauze, en ook na de les is er nog even tijd voor een drankje en een praatje. De nadruk ligt op een gezellige dansavond waarbij dansen niet alleen plezier voor twee is maar voor de hele club. Een prima manier om de winter door te komen en het geeft nog een gezonde lichaamsbeweging ook!

   • Bridgeles voor beginners
    Iedereen kan leren bridgen als je het leuk vindt om een uitdagend kaartspel te spelen. Wie kan bridgen verschaft zichzelf als het ware een paspoort. Waar ter wereld wordt gebridged, jij kunt meedoen. Is bridge moeilijk? Nee, maar je moet er wel tijd in steken en ook veel oefenen. Basistheorie komt uit Leer Bridgen van Berry Westra. De opzet van de cursus is een stukje uitleg over het spel en je brengt het geleerde meteen in de praktijk. Verder krijg je per les mee wat we de afgelopen les gedaan hebben met wat opdrachten om te toetsen of het behandelde is blijven hangen.

   • Bridgen in praktijk
    Het tweede deel van je bridge opleiding bestaat uit het samen spelen van voorgestoken spellen. Dit is dus geschikt voor cursisten die een eerste cursus doorlopen hebben of voor iedereen die opnieuw een poging wil doen om te gaan bridgen. In een ontspannen sfeer gaan we speels door heel wat theorie heen. Welk stuk theorie je daarbij nodig hebt moet je uiteraard zelf bepalen. Je leert ook gedurende de lessen om een speelplan te maken. Er is uiteraard elke les tijd en ruimte voor vraag en antwoord. Een echte bridge-doe cursus voor bridgers die er nog wel wat bij willen leren.

   • Bingo avond
    Een gezellige avond vol met prijzen en de kans is groot dat het je avond wordt.

   Spirituele cursussen

   • Yoga
    Zoveel mensen als er aan yoga doen, zoveel opvattingen over yoga zijn er. Mijn naam is Sophy-Ann Bakkeren, ik ben gediplomeerd yogadocente en verzorg met veel plezier de hatha yogalessen bij de Paraplu. Eén ding is zeker: de yoga die ik geef is geen topsport. Toch krijg je door regelmatig hatha-yoga te beoefenen absoluut een soepeler en sterker lichaam. Dat bereik je door elke yogahouding heel bewust uit te voeren waarbij je jezelf ondersteunt met een correcte ademhaling. Zo bezien is yoga in de eerste plaats een manier om ontspanning te bereiken, zowel lichamelijk als geestelijk. Je forceert jezelf immers niet in een houding en neemt jezelf ook niets kwalijk als het niet direct lukt, of als je een oefening niet meteen snapt. Elke les van vijf kwartier starten we met een kort moment van mindfulness; daarna bouwen we de yogahoudingen langzaam op. Iedereen doet naar eigen kunnen en in zijn of haar eigen tempo mee. Zo is er tijd om te onderzoeken wat een houding met je doet en waar je grenzen liggen. Elk lichaam is anders en daar houd ik graag rekening mee. Waar nodig bied ik een andere oefening aan. Heeft u specifieke lichamelijke klachten, dan overleg ik graag van te voren even met u.

   Informatieve cursussen

   • Opfriscursus Engels
    Wil jij je Engels opfrissen? Heb je in het verleden wel aardig wat Engels gehad maar is dat weggezakt? Kom dan bij de cursus “Opfris Engels”. We besteden aandacht aan de grammatica, lezen/beluisteren teksten over actuele onderwerpen en praten daar over aan de hand van vragen.. Wil je weten of het niveau bij je past? Bekijk dan eens een tekst van breakingnewsenglish.com

   • Chinese geneeskunde
    Cursus Chinese Geneeskunde. In deze cursus ga je in twee avonden een stukje van de basis leren van de Chinese geneeskunde. Theorie en praktijk zullen in deze lessen worden afgewisseld. Deel 1: vijfelementenleer. De eerste avond gaan we leren wat de vijfelementenleer inhoudt. De elementen hout, vuur, aarde, metaal en water staan in de Chinese Geneeskunde aan de basis van diverse cycli die in de natuur, het leven, het menselijk lichaam etc staan. Tijdens deze cursus worden praktische tips en oefeningen aangeboden die je zelf toe kunt passen om elk element in balans te brengen waardoor klachten kunnen verminderen of misschien zelfs voorkomen kunnen worden. Wat is energie? Wat is het principe van yin yang? Hoe krijgen we inzicht in deze cyclus die zich in ons dagelijks leven bevindt? Deel 2: meridianenleer. Tijdens de tweede avond wordt er nav de vijfelementenleer dieper ingegaan op de functies en werking van de meridianen. Meridianen kunnen gezien worden als energiebanen die zich in het lichaam bevinden. In deze energiebanen stroomt de Qi oftewel levensenergie. Deze Qi voedt ons lichaam en zorgt voor een goede balans op fysiek en emotioneel gebied. Welke meridianen zijn er? Waar bevinden ze zich? En wat doen ze met ons lichaam? Zijn vragen waar u tijdens deze les antwoord op krijgt. Ook tijdens deze avond zal op een eenvoudige manier de basis van de Chinese geneeskunde worden uitgelegd. Theorie en praktijk wisselen zich tijdens deze lessen af.

   • Het Enneagram
    In 3 cursusavonden verdiepen we ons in het enneagram. Het Enneagram is een model voor zelfontdekking op basis van 9 persoonlijkheidstypen. Per type worden eigenschappen, talenten en valkuilen beschreven. Met deze kennis leer jij jezelf en anderen beter kennen. Dat maakt het Enneagram een krachtige tool voor het vergroten van people skills en persoonlijke effectiviteit. Waarom gedragen mensen zich zoals ze doen? De wereld van gedrag en motivatie is groot en kan onoverzichtelijk lijken. Het Enneagram brengt er structuur in. Het werkt als de GPS van de persoonlijkheid. Je hoeft voor deze cursus geen kennis te hebben van het instrument. We maken er kennis mee en doen enkele oefeningen. Wat nodig is om deel te nemen is een gezonde dosis nieuwsgierigheid en behoefte aan zelfontwikkeling.

   • Van irritatie naar begrip voor jezelf en anderen
    Misschien denk je weleens als iemand zich heel anders gedraagt dan jij: “Wat een type zeg!” Tijdens deze workshop leer je jezelf en anderen beter te begrijpen door kennis te maken met de vier DISC gedrags-stijlen: Dominant, Invloed, Stabiel en Correct (DISC) Door middel van een mini DISC test ontdek je je eigen DISC stijl met de bijbehorende persoonlijkheidssterkten en valkuilen en je ontdekt onder welke omstandigheden jij het beste functioneert. Je krijgt praktische tips om te gaan met mensen die een andere stijl hebben dan jij en je ontwikkelt begrip i.p.v. irritatie. Deze workshop helpt bij het verbeteren van relaties zowel privé als op het werk!

   • Theorie Opfriscursus Verkeer (TOV)
    De cursus is bestemd voor bestuurders die (al) geruime tijd hun rijbewijs hebben. In de loop der jaren is veel gebeurd en vernieuwd in de Wegenverkeerswet waarvan de meeste bestuurders nauwelijks afweten. In de cursus worden de laatste ontwikkelingen van de verkeersregels uitgelegd. Er wordt ingegaan op: – Theoretische kennis van de Wegenverkeerswet (WVW1994); – Voorrang; – Uitleg van de verkeersborden en hun betekenis; – Diverse situaties aan de hand van hedendaagse situaties.

   • Wat is nou Familieopstellingen?
    Heel plat omschreven: een groepje mensen, ze staan een beetje bij elkaar of juist weg van elkaar, of ze gaan zitten of liggen. Dan is er iemand die tegen ze praat en die mensen reageren dan, of niet. Zo ziet het er aan de buitenkant uit, alsof je naar een Oosterse film zit te kijken zonder ondertiteling. Zodra je zelf in dat groepje mensen staat bij een opstelling als representant of vraagsteler, dan begrijp je precies waar het over gaat, je voelt en beleeft, emoties en aha momenten. Een familieopstelling is een onderdeel van systemisch werken. Het is een fantastisch fenomeen wat gebeurt in een sessie waarin je inzicht krijgt in je familiedynamieken. Ook de invloed van die dynamieken op jouw huidige leven. Je hebt iets meegekregen vanuit jouw jeugd, als kind. Dit gebeurt bij iedereen en gaat geheel onbewust. Daar doe je helemaal niets aan het overkomt je gewoon uit liefde voor het systeem. Er zijn daar hele mooie facetten in en helaas ook mindere. Ook werk en relaties zijn verweven met de familieopstellingen. Familie opstellingen doen wij juist met een groep mensen om op die wijze voldoende onderdelen van de vraagstelling, door middel van representanten, inzichtelijk te kunnen maken. Er zijn meerdere vormen mogelijk. Je hoeft dus je familie absoluut niet mee te nemen. Het vindt altijd plaats in een rustige en veilige omgeving en what happens in Vegas, stays in Vegas! Familie opstellingen gaan niet altijd over trauma’s en verleden, het is ook kijken naar de toekomst. Een opstelling biedt geen oplossingen alleen inzichten. Met nieuwe inzichten krijg je begrip en ga je anders handelen. Er zijn vele mooie boeken geschreven over familieopstelling en eigenlijk is het onmogelijk om in een paar zinnen precies uit te leggen wat een familie opstelling inhoudt. Dit is echt ervaren en voelen in je lijf, confronterend, opluchting, verlossend, warmte. Een lach en een traan mogen er altijd zijn.

   • Opfriscursus Nederlands
    Er zijn veel spelling- en grammaticaregels, maar hoe pas je ze goed toe? Moet je vaak opzoeken hoe je iets goed schrijft? Zijn de spelling en werkwoordregels weggezakt? De cursus besteedt aandacht aan mondelinge taalvaardigheid, leesvaardigheid, spelling, grammatica, stijl en schrijfvaardigheid. De cursus is geschikt voor deelnemers die Nederlands spreken en aangeleerde kennis uit het verleden willen “opfrissen” Nieuwsgierig geworden? Kijk dan even op onze website!

   • Audiovisuele show Rondje Venen
    Een rondje langs en de binnenring Mijdrecht-Waverveen-Vinkveen-Wilnis. Een audiovisuele show, op muziek, met een selectie van gemeentelijk- en rijksmonumenten (gebouwd erfgoed), buitenkunst, gedenktekens, bijzondere banken en het landschap. In een korte introductie wordt uitgelegd hoe het landschap zich door de eeuwen heen ontwikkeld heeft waardoor er een binnen- en een buitenring ontstaan is. Aanbod komt de gammele grond waardoor torens omvielen en een dijk verschoof. Wist u dat de vrouw van de Veensteker (beeld Kloosterplein Vinkeveen) als turftrapster is uitbeeld in Amstelveen. Verder ziet u uniek (voor Nederland) een kerkkraam & kerkzilver, details van eeuwen oude luidklokken en het werk van gerenommeerde kunstenaars.

   TT

    Diverse workshops

    • Happy Stones Workshop stenen schilderen
     De “Happy Stones” workshop is een geweldige en leuke ervaring waarbij je creatief aan de slag gaat met het beschilderen van stenen. Laat je creativiteit de vrije loop en kies je eigen ontwerp om op de stenen te schilderen. Of het nu bloemen, schattige gezichten, dieren zoals lieveheersbeestjes of inspirerende teksten zijn, de keuze is aan jou! Je kunt je geschilderde steen gebruiken als cadeau, deurstopper, press-papier, zwerfsteen. Beleef een leuke en gezellige middag.

    • Workshop Herfst Torso
     We gaan fietsbanden verknippen en deze op een piepschuim torso prikken op een plank. Dit is leuk om op te sieren met thule en/of spijkergoed. De plank kun je ophangen en eventueel zelf haakjes eraan maken om sleutels aan te hangen. Neem een grote boodschappentas of krat mee om dit te vervoeren.

    • Workshop Kerst Oasetaart
     We gaan een kersttaart maken van oase. De taart bestaat uit 2 lagen. De zijkanten versieren we met bladeren. Verder maken we deze op met groen, kerstballetjes en andere leuke versiering. Neem een grote tas of kratje mee om het te vervoeren

    • Workshop Voorjaarsring Paasstuk
     Voorjaar: We gaan een leuk bakje opmaken met voorjaarsbollen en houten instekers en groen. We zetten daar een ijzeren ring in die we versieren met touw en/of gaas. Neem een grote boodschappentas of krat mee om dit te vervoeren.

    • Windlicht vilten
     We maken een vilten hoes om een vaas, zodat het een leuk effect geeft met een kaars erin. Natvilten doe je door de gekaarde wol kriskras op elkaar te leggen en dan met warm sop te gaan wrijven. Dit kan met geraspte olijfzeep, maar het gaat ook prima met de ouderwetse groene zeep. Je begint voorzichtig te wrijven met kleine bewegingen maar wanneer de wol gaat vervilten met steeds meer kracht.

    YY


      

     Inschrijven

     Je kunt je op de volgende manieren inschrijven:

     1. Via deze pagina door achter de betreffende cursus op de blauwe button met “Inschrijven” te klikken.
     2. Door inlevering van het Inschrijfformulier 2024 – 2025 bij Stichting Paraplu in Wilnis.

     Je kunt ook eerst nog even hier het Paraplu_Programma_2024 2025 webversie-gecomprimeerd downloaden.