Creatieve cursussen

 • Buiten schilderen
  In de zomermaanden is er gelegenheid om vanuit de Paraplu buiten te gaan schilderen. Onder leiding van de docent gaan we naar eigen waarneming een landschap schilderen of tekenen. De techniek is naar eigen keuze. Zowel aquarel, acryl of houtskool zijn heel goed mogelijk. Deze activiteit is geheel afhankelijk van de weersvoorspellingen. Voorlopig denken wij aan 2 dagen, eind mei en begin juni op donderdag- of zaterdagmiddag. Als het weer het toelaat zou dat kunnen in week 22, 23 of 24. Tegen die tijd krijg je persoonlijk bericht of de activiteit op een van deze dagen plaatsvindt. Vind je het avontuurlijk of gezellig om samen buiten te schilderen, schrijf je dan in. De cursus ?buiten schilderen? is voor iedereen toegankelijk.

Digitale cursussen

  DD

   Talen

    Ontspannings activiteiten

    • Mondharmonicaclub ‘De Oude Klanken’
     De mondharmonicaclub bestaat sinds 1986. Men hoeft geen kennis van noten te hebben om deel te nemen aan deze cursus. Wekelijks vindt er ondersteuning plaats bij het leren bespelen van de mondharmonica. Ons uitgebreide repertoire bestaat niet alleen uit evergreens en toppers uit het verleden, maar ook uit bekende songs van deze tijd. Onze muziek, vaak tweestemmig uitgevoerd, wordt behalve door een grote groep gezellige mondharmonicaspelers ondersteund door een combo. Wij verzorgen optredens in wooncentrums, verpleeghuizen, ouderenbonden, voor de Zonnebloem, bij speciale gelegenheden enz.

    • Biljarten
     Er wordt o.l.v. een spelleider gebiljart. Iedereen die kan biljarten, kan zich inschrijven en is verzekerd van een gezellige middag.

    • Bridgen
     Voor iedereen die een cursus bridgen heeft gevolgd en speelervaring heeft, is dit een geschikte avond om mee te bridgen.

    • Inloop- en ontspanningsmiddag
     Dit is een ontmoetings-/ gezelligheidsmiddag voor elk wat wils. Tijdens deze middag kun je kaarten, biljarten, darten, schaken, dammen, mahjong etc. of je komt gewoon een praatje maken.

    • Ringtraining voor alle toy rassen
     De ringtraining is er op gericht om je te leren je hond zo goed mogelijk voor te brengen in de ring. Hiervoor worden tijdens de trainingen vaak de situatie in de ring zo goed mogelijk nagebootst. Er wordt o.a. geoefend op: ? Gangwerk tonen door een rondje te lopen in de ring, in een driehoek en op en neer. ? Na het lopen je hond in stand zetten, aandacht vragen zodat de hond blijft staan ? Kleine rassen worden op de tafel bekeken door de keurmeester zoals bv. tandjes kijken en betast om te kijken of de bouw goed is van de hond ? We geven tips over kleding die je aan kan doen op een show. (bv geen zwarte kleding als je een zwarte hond hebt) ? Wat nemen we mee naar show ? Welke kwalificaties kan je behalen Het is handig om zo vroeg mogelijk met ringtraining te beginnen. Als je een pup hebt en al weet dat je met deze hond naar shows wilt gaan, dan kun je al direct met de pup beginnen aan de cursus ringtraining. We leren je met de pup(s) al spelenderwijs samen te werken en ze krijgen gelijk een stukje socialisatie De prijs per avond is ? 5,00 per persoon. Je mag dan met maximaal 3 hondjes komen trainen. Dit bedrag wordt per pin betaald aan de gastvrouw. Het is niet mogelijk om zonder je aan te melden bij deze activiteit aan te sluiten. Je kan na aanmelden wel op elk moment starten.

    Spirituele cursussen

     Informatieve cursussen

      Diverse workshops


        

       Privacy

       Het inschrijfformulier zal niet op een andere manier worden gebruikt dan als inschrijving voor een cursus, waarbij alle geldende privacy regels in acht worden genomen.

        

       Inschrijven

       Je kunt je op de volgende manieren inschrijven:

       1. Via deze pagina door achter de betreffende cursus op de blauwe button met “Inschrijven” te klikken.
       2. Door inlevering van het inschrijfformulier bij Stichting Paraplu in Wilnis.

       Download hier het programmaboekje.