Informatieve cursussen

 • Opfriscursus Engels
  Wil jij je Engels opfrissen? Heb je in het verleden wel aardig wat Engels gehad maar is dat weggezakt? Kom dan bij de cursus “Opfris Engels”. We besteden aandacht aan de grammatica, lezen/beluisteren teksten over actuele onderwerpen en praten daar over aan de hand van vragen.. Wil je weten of het niveau bij je past? Bekijk dan eens een tekst van breakingnewsenglish.com

 • Chinese geneeskunde
  Cursus Chinese Geneeskunde. In deze cursus ga je in twee avonden een stukje van de basis leren van de Chinese geneeskunde. Theorie en praktijk zullen in deze lessen worden afgewisseld. Deel 1: vijfelementenleer. De eerste avond gaan we leren wat de vijfelementenleer inhoudt. De elementen hout, vuur, aarde, metaal en water staan in de Chinese Geneeskunde aan de basis van diverse cycli die in de natuur, het leven, het menselijk lichaam etc staan. Tijdens deze cursus worden praktische tips en oefeningen aangeboden die je zelf toe kunt passen om elk element in balans te brengen waardoor klachten kunnen verminderen of misschien zelfs voorkomen kunnen worden. Wat is energie? Wat is het principe van yin yang? Hoe krijgen we inzicht in deze cyclus die zich in ons dagelijks leven bevindt? Deel 2: meridianenleer. Tijdens de tweede avond wordt er nav de vijfelementenleer dieper ingegaan op de functies en werking van de meridianen. Meridianen kunnen gezien worden als energiebanen die zich in het lichaam bevinden. In deze energiebanen stroomt de Qi oftewel levensenergie. Deze Qi voedt ons lichaam en zorgt voor een goede balans op fysiek en emotioneel gebied. Welke meridianen zijn er? Waar bevinden ze zich? En wat doen ze met ons lichaam? Zijn vragen waar u tijdens deze les antwoord op krijgt. Ook tijdens deze avond zal op een eenvoudige manier de basis van de Chinese geneeskunde worden uitgelegd. Theorie en praktijk wisselen zich tijdens deze lessen af.

 • Het Enneagram
  In 3 cursusavonden verdiepen we ons in het enneagram. Het Enneagram is een model voor zelfontdekking op basis van 9 persoonlijkheidstypen. Per type worden eigenschappen, talenten en valkuilen beschreven. Met deze kennis leer jij jezelf en anderen beter kennen. Dat maakt het Enneagram een krachtige tool voor het vergroten van people skills en persoonlijke effectiviteit. Waarom gedragen mensen zich zoals ze doen? De wereld van gedrag en motivatie is groot en kan onoverzichtelijk lijken. Het Enneagram brengt er structuur in. Het werkt als de GPS van de persoonlijkheid. Je hoeft voor deze cursus geen kennis te hebben van het instrument. We maken er kennis mee en doen enkele oefeningen. Wat nodig is om deel te nemen is een gezonde dosis nieuwsgierigheid en behoefte aan zelfontwikkeling.

 • Van irritatie naar begrip voor jezelf en anderen
  Misschien denk je weleens als iemand zich heel anders gedraagt dan jij: “Wat een type zeg!” Tijdens deze workshop leer je jezelf en anderen beter te begrijpen door kennis te maken met de vier DISC gedrags-stijlen: Dominant, Invloed, Stabiel en Correct (DISC) Door middel van een mini DISC test ontdek je je eigen DISC stijl met de bijbehorende persoonlijkheidssterkten en valkuilen en je ontdekt onder welke omstandigheden jij het beste functioneert. Je krijgt praktische tips om te gaan met mensen die een andere stijl hebben dan jij en je ontwikkelt begrip i.p.v. irritatie. Deze workshop helpt bij het verbeteren van relaties zowel privé als op het werk!

 • Theorie Opfriscursus Verkeer (TOV)
  De cursus is bestemd voor bestuurders die (al) geruime tijd hun rijbewijs hebben. In de loop der jaren is veel gebeurd en vernieuwd in de Wegenverkeerswet waarvan de meeste bestuurders nauwelijks afweten. In de cursus worden de laatste ontwikkelingen van de verkeersregels uitgelegd. Er wordt ingegaan op: – Theoretische kennis van de Wegenverkeerswet (WVW1994); – Voorrang; – Uitleg van de verkeersborden en hun betekenis; – Diverse situaties aan de hand van hedendaagse situaties.

 • Opfriscursus Nederlands
  Er zijn veel spelling- en grammaticaregels, maar hoe pas je ze goed toe? Moet je vaak opzoeken hoe je iets goed schrijft? Zijn de spelling en werkwoordregels weggezakt? De cursus besteedt aandacht aan mondelinge taalvaardigheid, leesvaardigheid, spelling, grammatica, stijl en schrijfvaardigheid. De cursus is geschikt voor deelnemers die Nederlands spreken en aangeleerde kennis uit het verleden willen “opfrissen” Nieuwsgierig geworden? Kijk dan even op onze website!

 • Audiovisuele show Rondje Venen
  Een rondje langs en de binnenring Mijdrecht-Waverveen-Vinkveen-Wilnis. Een audiovisuele show, op muziek, met een selectie van gemeentelijk- en rijksmonumenten (gebouwd erfgoed), buitenkunst, gedenktekens, bijzondere banken en het landschap. In een korte introductie wordt uitgelegd hoe het landschap zich door de eeuwen heen ontwikkeld heeft waardoor er een binnen- en een buitenring ontstaan is. Aanbod komt de gammele grond waardoor torens omvielen en een dijk verschoof. Wist u dat de vrouw van de Veensteker (beeld Kloosterplein Vinkeveen) als turftrapster is uitbeeld in Amstelveen. Verder ziet u uniek (voor Nederland) een kerkkraam & kerkzilver, details van eeuwen oude luidklokken en het werk van gerenommeerde kunstenaars.


 

Inschrijven

Je kunt je op de volgende manieren inschrijven:

 1. Via deze pagina door achter de betreffende cursus op de blauwe button met “Inschrijven” te klikken.
 2. Door inlevering van het iInschrijfformulier 2024 – 2025 bij Stichting Paraplu in Wilnis.