Informatieve cursussen

 • Enneagram
  3 cursusmiddagen waarin we ons gaan verdiepen in het enneagram. Je hoeft voor deze cursus geen kennis te hebben van het instrument. We maken er kennis mee en doen enkele oefeningen. Wat nodig is om deel te nemen is een gezonde dosis nieuwsgierigheid en behoefte aan zelfontwikkeling. Leer jezelf beter kennen; welk type ben je en waarom voel je je bij sommige mensen goed en erger je je aan anderen. Herken je jezelf vooral als Perfectionist, Helper, Winnaar, Romanticus, Observator, Loyalist, Levensgenieter, Baas of Bemiddelaar? Wat kun je leren voor jezelf en wat kun je leren van de ander.

 • Chinese geneeskunde
  Cursus Chinese Geneeskunde. In deze cursus ga je in twee avonden een stukje van de basis leren van de Chinese geneeskunde. Theorie en praktijk zullen in deze lessen worden afgewisseld. Deel 1: vijfelementenleer. De eerste avond gaan we leren wat de vijfelementenleer inhoudt. De elementen hout, vuur, aarde, metaal en water staan in de Chinese Geneeskunde aan de basis van diverse cycli die in de natuur, het leven, het menselijk lichaam etc staan. Tijdens deze cursus worden praktische tips en oefeningen aangeboden die je zelf toe kunt passen om elk element in balans te brengen waardoor klachten kunnen verminderen of misschien zelfs voorkomen kunnen worden. Wat is energie? Wat is het principe van yin yang? Hoe krijgen we inzicht in deze cyclus die zich in ons dagelijks leven bevindt? Deel 2: meridianenleer. Tijdens de tweede avond wordt er nav de vijfelementenleer dieper ingegaan op de functies en werking van de meridianen. Meridianen kunnen gezien worden als energiebanen die zich in het lichaam bevinden. In deze energiebanen stroomt de Qi oftewel levensenergie. Deze Qi voedt ons lichaam en zorgt voor een goede balans op fysiek en emotioneel gebied. Welke meridianen zijn er? Waar bevinden ze zich? En wat doen ze met ons lichaam? Zijn vragen waar u tijdens deze les antwoord op krijgt. Ook tijdens deze avond zal op een eenvoudige manier de basis van de Chinese geneeskunde worden uitgelegd. Theorie en praktijk wisselen zich tijdens deze lessen af.

 • Dia presentatie over Iran
  Een dialezing over Iran brengt je in een wereld van prachtige mozaïek tempels en uiterst vriendelijke bevolking. Daarnaast is het zo’n groot land met een diversiteit aan natuur, van hoge bergen tot woestijn. Op deze avond zal ik foto’s laten zien van mijn 2 reizen door dit indrukwekkende land.

 • Theorie Opfriscursus Verkeer (TOV)
  De cursus is bestemd voor bestuurders die (al) geruime tijd hun rijbewijs hebben. In de loop der jaren is veel gebeurd en vernieuwd in de Wegenverkeerswet waarvan de meeste bestuurders nauwelijks afweten. In de cursus worden de laatste ontwikkelingen van de verkeersregels uitgelegd. Er wordt ingegaan op: – Theoretische kennis van de Wegenverkeerswet (WVW1994); – Voorrang; – Uitleg van de verkeersborden en hun betekenis; – Diverse situaties aan de hand van hedendaagse situaties.


 

Inschrijven

Je kunt je op de volgende manieren inschrijven:

 1. Via deze pagina door achter de betreffende cursus op de blauwe button met “Inschrijven” te klikken.
 2. Door inlevering van het inschrijfformulier bij Stichting Paraplu in Wilnis.

Je kunt ook eerst nog even hier het programmaboekje van 2023 / 2024 downloaden.