RAW foto’s bewerken met `Raw Therapee’

RAW foto’s bewerken met `Raw Therapee'
Cursuscode: CT1881

 

Op vrijwel alle moderne digitale spiegelreflex camera's zit bij de kwaliteitsinstellingen, naast JPG, -M, -L etc., ook de instelling 'RAW'.

Foto's geschoten in 'RAW' hebben alle informatie van het beeld in zich opgeslagen, in tegenstelling tot JPG waarbij compressie is gebruikt. Daardoor kan men met 'RAW' foto's in software zoals RAW Therapee, Lightroom of Photoshop nog alle kanten op met het beeld. 

 

We gaan in op laden, selecteren, verwerken en bewerken van foto's, het aanpassen van de witbalans en kleurzweem, exporteren, ruis onderdrukken, verscherpen, tinten, levendigheid, vignettering etc.

Alle functies worden besproken en uitgelegd aan de hand van je 'RAW' opnames. 

De cursus heeft RAW Therapee als uitgangspunt, maar Lightroom en de photoshop raw module zijn vergelijk-baar, en hebben ook dezelfde functies. Alle drie de programma's komen aan bod.  

RAW Therapee is een open source RAW bewerkingsprogramma, gratis maar toch professioneel: gelijk aan b.v. Adobe Lightroom.

Gratis te downloaden op www.rawtherapee.com voor zowel Windows als Apple.

Meenemen: laptop met RAW Therapee, en eventueel Lightroom of Photoshop.

 

 

Neem ook een aantal onbewerkte foto's geschoten in 'RAW’ mee, en voor het doel van de cursus: een aantal raw foto’s die overbelicht of onderbelicht zijn, of met verkeerde witbalans instellingen, iso ruis, noem maar op, alles wat er mis kan gaan met een digitale foto is, juist daarom, heel goed voorbeeld materiaal!

 

Lesmateriaal: Lesboek € 10,00 aan de docent te voldoen.

 

Data:     van 01-12-21 t/m 22-12-22
             4 dagdelen, op woensdag

             van 20:00 – 22:00 uur
Docent: Björn Goud
Kosten:  € 34.00

 

 

Privacy

Het inschrijfformulier zal niet op een andere manier worden gebruikt dan als inschrijving voor een cursus, waarbij alle geldende privacy regels in acht worden genomen.

 

Inschrijven

Je kunt je op de volgende manieren inschrijven:

  1. Via deze pagina door achter de betreffende cursus op de blauwe button met “Inschrijven” te klikken.
  2. Door inlevering van het inschrijfformulier bij Stichting Paraplu in Wilnis.

Download hier het programmaboekje.