Direct inschrijven

Direct inschrijven

Op deze pagina kunt u direct inschrijven. Ter informatie: deze pagina werkt niet goed met Internet Explorer; aanbevolen wordt om Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

  • Als u op de button informatie achter de betreffende cursus  klikt, krijgt u meer informatie.
  • Als u op de button inschrijven achter de betreffende cursus klikt kunt u zich inschrijven.
  • U kunt ook een inschrijfformulier downloaden, uitprinten en dit vervolgens volledig ingevuld en ondertekend inleveren bij of op sturen naar de Stichting ‘Paraplu’, Pieter Joostenlaan 28, 3648 XR Wilnis.

Privacy

Het inschrijfformulier zal niet op een andere manier worden gebruikt dan als inschrijving voor een cursus, waarbij alle geldende privacy regels in acht worden genomen.


 

 

Nabewerking digitale 'RAW' foto's

Cursuscode: CT1670

Op vrijwel alle moderne digitale spiegelreflex camera's zit bij de kwaliteitsinstellingen, naast JPG, -M, -L etc., ook de instelling 'RAW'. Foto's geschoten in 'RAW' hebben alle informatie van het beeld in zich opgeslagen, in tegenstelling tot JPG waarbij compressie is gebruikt. Daardoor kan men met 'RAW' foto's in software zoals Lightroom of Photoshop nog alle kanten op met het beeld. We gaan in op laden, selecteren, verwerken en bewerken van foto's, het aanpassen van de witbalans en kleurzweem, exporteren, ruis onderdrukken, verscherpen, tinten, levendigheid, vignettering etc. Alle functies worden besproken en uitgelegd aan de hand van je 'RAW' opnames.

Meenemen: laptop met Lightroom en/ of Photoshop (elements) met daarop een aantal onbewerkte foto's geschoten in 'RAW' en een aantal foto’s die overbelicht, onderbelicht zijn of met verkeerde witbalansinstellingen.

Lesmateriaal: lesboek € 10,00 aan de docent te voldoen.

Data:      van 12-12-18 t/m 16-01-19 Jammer genoeg is er een fout geslopen in het gedrukte boekje: de einddatum is 16 januari en NIET 17 januari 2019
              4 dagdelen, op woensdag van 20:00 - 22:00 uur
Docent:   Björn Goud
Kosten:   € 32,00