Direct inschrijven

Direct inschrijven

Op deze pagina kunt u direct inschrijven. Ter informatie: deze pagina werkt niet goed met Internet Explorer; aanbevolen wordt om Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

 • Als u op de button informatie achter de betreffende cursus  klikt, krijgt u meer informatie.
 • Als u op de button inschrijven achter de betreffende cursus klikt kunt u zich inschrijven.
 • U kunt ook een inschrijfformulier downloaden, uitprinten en dit vervolgens volledig ingevuld en ondertekend inleveren bij of op sturen naar de Stichting ‘Paraplu’, Pieter Joostenlaan 28, 3648 XR Wilnis.

Privacy

Het inschrijfformulier zal niet op een andere manier worden gebruikt dan als inschrijving voor een cursus, waarbij alle geldende privacy regels in acht worden genomen.


 

 

Creatieve cursussen

 • Patchwork en Quilten
  Er worden verschillende soorten patchwork gemaakt. Deze activiteit is voor beginners en gevorderden.
 • Tekenen en Schilderen voor beginners en gevorderden
  Een cursus van 12 dagdelen schilderen en tekenen voor iedereen, beginners en gevorderden. Wij werken met acrylverf, soft-pastel en potlood. In het voorjaar gaan we met de groep op een mooie locatie een dagje buiten schilderen en gaan een dagje samen genieten en leren van een museumbezoek.
 • Schilderen met Acrylverf (Korte cursus)
  Aan de hand van enkele onderwerpen wordt er gewerkt met acrylverf. Tijdens deze korte cursus ontdek je de mogelijkheden die acrylverf te bieden heeft. Ook wordt aandacht besteed aan schetsen en tekenen. Deze cursus is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.
 • Portrettekenen / Schilderen
  Deze cursus is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Tijdens de cursus leer je de opbouw van het tekenen van een portret om dit vervolgens op te zetten en te schilderen in acrylverf op een doek of paneel van jouw keuze in overleg met de docent.
 • Met passie schilderen!
  Op deze middag wordt deze cursus aangeboden: zowel figuratief als abstract; wat je eigen keuze is. De docent werkt individueel met je. Eventueel kun je werken met materie: dit zijn natuurlijke materialen, die je dan heel simpel naar eigen inzicht en je creativiteit kunt verwerken op doek.
 • Schilderen met Materie
  De doelstelling is om je de abstracte schilderkunst met materie en het abstraheren aan te leren. In deze cursus wordt deze methode je aangeleerd. Onder materie wordt verstaan bijv. zand, steen, hout en allerlei verschillende materialen die je aanspreken en waar je mogelijkheden in ziet. Het werk geeft een bepaalde spanning en roept het gevoel op van creativiteit waardoor kleur, vorm en lijn het tot een geheel maken.
 • Schilderen met Acryl
  Aan de hand van verschillende onderwerpen wordt er voornamelijk gewerkt met acrylverf. Tijdens deze cursus ontdek je de vele mogelijkheden die acrylverf te bieden heeft. Er wordt ook geregeld aandacht besteed aan schetsen en tekenen. Je wordt begeleid bij het werken met het door jouw gekozen materiaal. Naast werken met acryl ben je vrij om ook eens een ander materiaal uit te proberen, d.w.z. aquarelverf, pastelkrijt, olieverf etc. De cursus is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.
 • Kaarten maken
  Bij deze activiteit maak je mooie themakaarten en doe je ideeën op. Ans laat je voorbeelden zien die jij ook kunt maken! Je kunt elke dinsdagochtend of woensdagmiddag terecht, maar wel graag van te voren opgeven via telefoonnummer 06-18 97 18 75.

Digitale cursussen

  Talen

  • Engels beginners vervolg
   In deze cursus wordt verder gegaan met het boek 'Ready Steady'. Teksten en sommige oefeningen staan op de cd. Naast het boek worden invuloefeningen gebruikt die betrekking hebben op de behandelde grammatica. Ook is er sprake van eenvoudige conversatie zoals antwoorden in het Engels op vragen uit het boek. Verder kan een eenvoudige conversatie plaatsvinden over diverse onderwerpen.
  • Spaans voor Beginners
   Deze cursus is bedoeld voor diegenen die al een klein beetje kennis hebben van het Spaans. In deze cursus leren we de basis van begrijpend lezen, schrijven, de grammatica, praten en luisteren in de Spaanse taal, zodat je je in de vakantie bijv. in een winkel, restaurant of andere situatie verstaanbaar kunt maken, vragen kunt stellen, begrijpen wat je leest en wat er gezegd wordt. Op een gezellige manier leer je de taal met behulp van teksten, muziek en liedjes en maak je kennis met de Spaanse cultuur, eetgewoontes en gebruiken van het land.
  • Spaans voor Gevorderden
   Deze cursus is bestemd voor diegenen die een basiscursus Spaans hebben gevolgd en al enige kennis van het Spaans hebben. Voor deze cursus gebruiken we het lesboek en het werkboek: ‘Caminos dos van Intertaal’. Het accent van deze cursus ligt op conversatie, het praten over en vragen stellen over thema’s en teksten van het boek en grammatica. Aan de hand van muziek, liedjes en teksten maak je kennis met de Spaanse cultuur, eetgewoontes en gebruiken van het land.

  Ontspannings activiteiten

  • Klaverjassen
   Een gezellige middag met klaverjassen. In de winter wordt er ook een competitie gehouden. Er zijn altijd kleine prijzen te winnen. Kom gezellig meedoen!
  • Bridgen
   Voor iedereen die een cursus bridgen heeft gevolgd en speelervaring heeft, is dit een geschikte avond om mee te bridgen.
  • Inloop- en ontspanningsmiddag
   Donderdagmiddag is een ontmoetings-/ gezelligheidsmiddag voor elk wat wils. Tijdens deze middag kun je kaarten, biljarten, darten, schaken, dammen etc. of je komt gewoon een praatje maken.
  • Stijldansen voor paren
   In deze cursus kun je leren stijldansen of in het verleden geleerde dansen ophalen en uitbreiden. Vaak heeft een van de partners ooit dansen geleerd en de ander niet; voor wie nog niet eerder dansles heeft gehad beginnen we met de basispassen. Elk paar danst op zijn eigen niveau en wordt hierin door ons begeleid. Tijdens de les is er een korte pauze, en ook na de les is er nog even tijd voor een drankje en een praatje. De nadruk ligt op een gezellige dansavond waarbij dansen niet alleen plezier voor twee is maar voor de hele club. Een prima manier om de winter door te komen en het geeft nog een gezonde lichaamsbeweging ook!
  • Kennismaking met Golf
   In deze cursus maakt u onder leiding van de golfleraren Jacques en Frits kennis met de golfsport. Wie wil dat nu niet? Bewegen en genieten in een geweldige omgeving. U krijgt in 5 lessen de beginselen van de golfsport onder de knie. U zult gegrepen worden door het plezier dat deze sport voor jong en oud met zich meebrengt. Begin nu met bewegen en pak deze kans! U zult versteld staan van het plezier wat u beleeft.
  • Biljarten
   Er wordt onder leiding van een spelleider gebiljart. Iedereen die kan biljarten, kan zich inschrijven en is verzekerd van een gezellige middag.
  • Mondharmonicaclub "De Oude Klanken"
   De mondharmonicaclub bestaat sinds 1986. Men hoeft geen kennis van noten te hebben om deel te nemen aan deze gezellige groep. Ons uitgebreide repertoire bestaat niet alleen uit oude liedjes en toppers van toen, maar ook uit muziek van deze tijd zoals bekende Duitse, Engelse en Indische songs. Onze muziek, vaak tweestemmig uitgevoerd, wordt behalve door een grote groep mondharmonicaspelers ondersteund door een combo. Wij verzorgen optredens in verzorgings- en verpleeghuizen, Ouderenbonden, voor de Zonnebloem en bij speciale gelegenheden.
  • Ringtraining voor alle toy rassen (rasgroep 9)
   Wij starten met socialisatie voor jonge honden. We leren al spelend samen werken met de hond. Hierna doen wij een ronde met hindernissen. We lopen om pionnen, springen over hindernissen en rennen door de tunnel. Daarna starten we de ringtraining. Hoe breng ik mijn hond uit voor show. De hond leert attent mee te lopen in bepaalde figuren, te staan op tafels en leert betast te worden zoals een keurmeester dit ook zou doen. Samen werken met je hond!

  Spirituele cursussen

  • Yoga
   Yoga is gericht op het bewerkstelligen van een vloeiende vrije ademhaling en het allerbelangrijkste: het denken tot rust brengen en het lichaam vrij maken van spanningen. Obstakels weg te ruimen in je lichaam door de energie beter te laten stromen. De Yoga-houdingen (asana’s) geven beheersing over het lichaam als zij in rust en met geconcentreerde aandacht worden uitgevoerd. Dit brengt je een stuk dichter bij jezelf. We leren ons denken te beteugelen, zodat het niet meer alle kanten opvliegt. Het lichaam wordt soepel en je leert jezelf te voelen en te ervaren, waardoor je beter jouw grenzen leert kennen binnen jouw lichaam. Yoga verbetert je gezondheid, lichaam en geest door een verantwoorde manier van bewegen; ook bij blessures of voor bijzondere doelgroepen. Mijn naam is Marja Raats ”hoe mooi is het mijn levenservaring, kennis en yoga ervaring te delen”. Ik heb een professionele beroepsopleiding gevolgd tot yogadocent en ben gediplomeerd. Tevens ben ik lid van de V.Y.N (de Vereniging Yoga Nederland).
  • Yoga (Hatha)
   Hatha Yoga Een rustige hatha yogales met aandacht voor verdieping, verzachting en gerichtheid naar binnen. Dit wordt bereikt door staande, zittende of liggende houdingen wat langer aan te houden en bewuster in te voelen. Hierdoor ontstaat een inwendige massage, met als gevolg een betere doorbloeding van de vitale organen, meer ruimte voor de ademhaling en grotere flexibiliteit. Daarbij worden oefeningen aangereikt die je in staat stellen om bepaalde lichaamsdelen vanuit een zekere houding met de handen te masseren. Ook ontdek je gaandeweg de meerwaarde van hulpmiddelen, zoals blokken, stokken of banden. Op deze wijze krijgt het lichaam een extra impuls, waardoor je lekker in je vel komt te zitten. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden, in het bijzonder voor hen, die in een kalm tempo zinvol in beweging willen zijn.
  • Klankreis
   Laat je tijdens een klankreis meevoeren door de ontspannende werking van klankschalen en klankstaven in combinatie met stem, zachte drums, tanpuralier, windgongs en tal van andere klanken. Een klankreis onderga je, heerlijk liggend op een matje of slaapzak, toegedekt met een plaid en een fijn kussentje onder je hoofd. Dit dien je wel zelf mee te nemen, want deze zijn niet standaard aanwezig. Aan het eind van de klankreis worden de namen van de deelnemers gezongen. De roepnaam heeft een speciale trillingsfrequentie en deze gezongen horen voelt als een (h)erkenning van je zijn. De sessie duurt ruimschoots 1 uur en daarna is er gelegenheid voor een kopje kruidenthee en/of een nadere kennismaking met de gebruikte instrumenten.

  Informatieve cursussen

   Diverse workshops

   • 100% PUUR KUUR
    Lente: een perfecte tijd om huis, tuin en (kleding)kasten onder handen te nemen. Als alles spik en span is ben je zelf aan de beurt en dan denk ik aan een 'onderhoudsbeurt' voor je lichaam …. Tijd voor de 100% PUUR KUUR! Ons lichaam moet een leven lang 24/7 in topvorm blijven, dan heeft het toch 1x per jaar wel een ‘APK’ verdiend! Geschikt voor mensen die 9 dagen bewust bezig willen zijn met hun lichaam! Wat kun je verwachten deze avond: 1. duidelijke uitleg waarin je o.a. te horen krijgt wat je wel en niet eet deze dagen; 2. naslagwerk met 9 (smaakvolle) dagmenu’s, tussendoortjes en recepten; 3. wat is het niet: een sapjes-, vasten-, poeder- of pillenkuur. Docent: Sandra Stolk voeding/gewichtsconsulent
   • Schilderen op glas: decoratieschaal maken
    Een schaal ga je beschilderen met verf al dan niet aangevuld met een afbeelding van een servet. Er zijn diverse formaten schalen mogelijk en de mogelijkheden zijn divers; een abstracte schaal maken of een servet verwerken in de schaal, er zijn diversen servetten aanwezig maar een eigen favoriete afbeelding op servet meenemen kan natuurlijk ook! De decoratieve schaal kan tijdloos worden of speciaal gemaakt voor Kerst of Pasen. Waar je ook voor kiest, stap voor stap begeleiding naar het eindresultaat. Ervaring is niet nodig om iets moois te maken.

   ZZ