Direct inschrijven

Direct inschrijven

Op deze pagina kunt u direct inschrijven. Ter informatie: deze pagina werkt niet goed met Internet Explorer; aanbevolen wordt om Google Chrome of Mozilla Firefox te gebruiken.

 • Als u op de button informatie achter de betreffende cursus  klikt, krijgt u meer informatie.
 • Als u op de button inschrijven achter de betreffende cursus klikt kunt u zich inschrijven.
 • U kunt ook een inschrijfformulier downloaden, uitprinten en dit vervolgens volledig ingevuld en ondertekend inleveren bij of op sturen naar de Stichting ‘Paraplu’, Pieter Joostenlaan 28, 3648 XR Wilnis.

Privacy

Het inschrijfformulier zal niet op een andere manier worden gebruikt dan als inschrijving voor een cursus, waarbij alle geldende privacy regels in acht worden genomen.


 

 

Creatieve cursussen

 • Knippen en Naaien
  Iedereen is vrij om tijdens deze cursus een bepaald kledingstuk te maken. Of dat nu een oma is die kinderkleding maakt, (met verrassend leuke resultaten), of je maakt voor jezelf een shirt, pantalon of japon of, en dan behoor je tot de doorzetters, je gaat zelfs een colbertjasje of mantel maken. De docent laat je niet in de kou staan. Zij is coupeuse en al vele jaren bij de 'Paraplu' actief. Samen maken we de kledingstukken tot een prachtig resultaat. De 'Paraplu' heeft een aantal naaimachines en een lockmachine beschikbaar; bij gebruik in de les ruim voldoende. De patronen halen we uit de Knip. Het patroon wordt overgenomen en naar maat eventueel aangepast. We knippen de kleding en met instructies kun je thuis verder werken. In een gemoedelijke sfeer vliegt de tijd door de vingers.
 • Patchwork en Quilten
  Er worden verschillende soorten patchwork gemaakt. Deze activiteit is voor beginners en gevorderden.
 • Creativiteit en kleding
  Wat is er leuker dan je eigen kledingstijl te ontwikkelen en kleding te dragen die door jezelf bedacht is. In deze serie van drie lessen gaan we op zoek naar je eigen stijl van kleden. De kledingstukken worden in de les ontworpen, ze worden er niet genaaid. We beginnen in de eerste les met het maken van een sfeercollage. Door plaatmateriaal uit te zoeken en in een collage samen te voegen wordt je persoonlijke stijl zichtbaar. Aan de hand van de collage gaan we oefenen met het maken van ontwerpen van kledingstukken. We doen oefeningen met het ontwerpen op papier. Door moulage toe te passen kun je een ontwerp maken in het ruimtelijke vlak. Ook daar gaan we mee aan de slag. Om aan deze lessen deel te nemen volstaat een gezonde creativiteit en nieuwsgierigheid. Eventueel meenemen een schetsblok, kleurpotloden, modetijdschriften, lappen stof en een paspop (niet verplicht).
 • Tekenen en Schilderen voor beginners en gevorderden
  Een cursus van 12 dagdelen schilderen en tekenen voor iedereen, beginners en gevorderden. Wij werken met acrylverf, soft-pastel en potlood. In het voorjaar gaan we met de groep op een mooie locatie een dagje buiten schilderen en gaan een dagje samen genieten en leren van een museumbezoek.
 • Schilderen met Acrylverf (Korte cursus)
  Aan de hand van enkele onderwerpen wordt er gewerkt met acrylverf. Tijdens deze korte cursus ontdek je de mogelijkheden die acrylverf te bieden heeft. Ook wordt aandacht besteed aan schetsen en tekenen. Deze cursus is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.
 • Portrettekenen / Schilderen
  Deze cursus is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Tijdens de cursus leer je de opbouw van het tekenen van een portret om dit vervolgens op te zetten en te schilderen in acrylverf op een doek of paneel van jouw keuze in overleg met de docent.
 • Aquarel en inkt
  Houd je van tekenen? Dan is deze workshop uitstekend geschikt voor jou! Onderwerpen als bloemen en planten naar de natuur zullen je inspireren tot kleine kunstwerkjes. De zwarte lijnen van de inkt en het doorschijnende van de verf spreken tot ieders verbeelding. Het tekenen naar waarneming van hetgeen er voor je staat leert je goed kijken naar de natuur. Of je beginner of gevorderde bent, de lessen in compositie, vorm en kleur spreken iedereen aan. Je zult uitgedaagd worden om het onderwerp op een eigen creatieve wijze op papier te zetten.
 • Met passie schilderen!
  Op deze middag wordt deze cursus aangeboden: zowel figuratief als abstract; wat je eigen keuze is. De docent werkt individueel met je. Eventueel kun je werken met materie: dit zijn natuurlijke materialen, die je dan heel simpel naar eigen inzicht en je creativiteit kunt verwerken op doek.
 • Schilderen met Materie
  De doelstelling is om je de abstracte schilderkunst met materie en het abstraheren aan te leren. In deze cursus wordt deze methode je aangeleerd. Onder materie wordt verstaan bijv. zand, steen, hout en allerlei verschillende materialen die je aanspreken en waar je mogelijkheden in ziet. Het werk geeft een bepaalde spanning en roept het gevoel op van creativiteit waardoor kleur, vorm en lijn het tot een geheel maken.
 • Schilderen in aquarel en/of acryl
  Schilderen met verschillende materialen en technieken, zowel voor beginners als gevorderden. Je kiest het materiaal dat bij je past, maar iets anders proberen kan altijd!
 • Schilderen met Acryl
  Aan de hand van verschillende onderwerpen wordt er voornamelijk gewerkt met acrylverf. Tijdens deze cursus ontdek je de vele mogelijkheden die acrylverf te bieden heeft. Er wordt ook geregeld aandacht besteed aan schetsen en tekenen. Je wordt begeleid bij het werken met het door jouw gekozen materiaal. Naast werken met acryl ben je vrij om ook eens een ander materiaal uit te proberen, d.w.z. aquarelverf, pastelkrijt, olieverf etc. De cursus is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.
 • Aquarelleren en Tekenen
  Er wordt aandacht besteed aan het mengen van kleuren, verschillende aquarel technieken, het opbouwen van een compositie en perspectief. Wie alleen wil tekenen is ook welkom en krijgt specifieke opdrachten. Nadruk ligt op het ontwikkelen van een "eigen handschrift". Deze cursus wordt om de twee weken gegeven.
 • Vrij schilderen met Acryl (geen olieverf !)
  Computer, mobiele telefoon of tv, even weg ermee! Kom op dinsdagavond schilderen bij de Stichting Paraplu van 20.00 uur tot 22.00 uur. Heb je altijd al eens je hobby “schilderen” willen verbeteren? In deze lessen mag je lekker met je penseel, potlood, sponsje en acrylverf iets leuks gaan maken. Alles valt te leren. Ook al denk je dat je niet goed kunt schilderen dan is dat geen probleem. Als je er maar plezier in hebt! Heb je dat plezier in schilderen reeds gevonden dan kun je in deze cursus wellicht nog nieuwe dingen of technieken leren. Het is een uitdaging om goed te kijken, vooral m.b.t. het maken van een schilderij. Dat kan iedereen leren. Handige tips en veel oefening baart kunst. In deze cursus mag je met de docent overleggen wat je graag wilt maken. Heb je zelf een voorbeeld of een leuk idee, misschien doet elke cursist dan wel mee. Kom je er niet helemaal uit dan heeft de docent nog ideeën genoeg.
 • Kaarten maken
  Bij deze activiteit maak je mooie themakaarten en doe je ideeën op. Ans laat je voorbeelden zien die jij ook kunt maken! Je kunt elke dinsdagochtend of woensdagmiddag terecht, maar wel graag van te voren opgeven via telefoonnummer 06-18 97 18 75.

Digitale cursussen

 • Windows 10
  Aan de orde komen: - Het werken met het startscherm waarop allerlei toepassingen in tegelformaat en het menu waarachter Windows alle instellingen heeft verstopt. - Verder behandelen we backups maken met bestandsgeschiedenis. Automatisch backups maken, standaard in Windows beschikbaar! Backups maken, wat we eigenlijk altijd te laat of helemaal niet doen.
 • Windows bestandsbeheer
  In deze cursus leer je hoe je mappen en bestanden kunt ordenen in je computer. Deze cursus wordt verzorgd door een docent van Seniorweb. Aan de orde komen: - Hoe om te gaan met bestanden en mappen. We hebben het dan over foto's, documenten, filmpjes en muziek. - Hoe maak ik een map of bestand en waar zet ik die neer. - Hoe zet ik die op een USB-stick. - Hoe ga ik om met bestanden van Internet en E-mail.

Talen

 • Engels beginners vervolg
  In deze cursus wordt verder gegaan met het boek 'Ready Steady'. Teksten en sommige oefeningen staan op de cd. Naast het boek worden invuloefeningen gebruikt die betrekking hebben op de behandelde grammatica. Ook is er sprake van eenvoudige conversatie zoals antwoorden in het Engels op vragen uit het boek. Verder kan een eenvoudige conversatie plaatsvinden over diverse onderwerpen.
 • Spaans voor Beginners
  Deze cursus is bedoeld voor diegenen die al een klein beetje kennis hebben van het Spaans. In deze cursus leren we de basis van begrijpend lezen, schrijven, de grammatica, praten en luisteren in de Spaanse taal, zodat je je in de vakantie bijv. in een winkel, restaurant of andere situatie verstaanbaar kunt maken, vragen kunt stellen, begrijpen wat je leest en wat er gezegd wordt. Op een gezellige manier leer je de taal met behulp van teksten, muziek en liedjes en maak je kennis met de Spaanse cultuur, eetgewoontes en gebruiken van het land.
 • Spaans voor Gevorderden
  Deze cursus is bestemd voor diegenen die een basiscursus Spaans hebben gevolgd en al enige kennis van het Spaans hebben. Voor deze cursus gebruiken we het lesboek en het werkboek: ‘Caminos dos van Intertaal’. Het accent van deze cursus ligt op conversatie, het praten over en vragen stellen over thema’s en teksten van het boek en grammatica. Aan de hand van muziek, liedjes en teksten maak je kennis met de Spaanse cultuur, eetgewoontes en gebruiken van het land.
 • Duits
  Ga je graag naar Duitsland op vakantie of gewoon voor gezellig winkelen? Heb je moeite met de taal? Wil je ook niet voor gek staan? Dan is deze basiscursus Duits helemaal voor jou. In deze cursus leer je veel basisvaardigheden van de Duitse taal zoals: • hoe je de klanken moet uit spreken ( tongval) • de zinsopbouw • elkaar begroeten • gewone conversatie met de verkoper – receptioniste – ober • en nog veel meer ……. Gemotiveerd? Wacht niet langer en schrijf je direct in!

Ontspannings activiteiten

 • Klaverjassen
  Een gezellige middag met klaverjassen. In de winter wordt er ook een competitie gehouden. Er zijn altijd kleine prijzen te winnen. Kom gezellig meedoen!
 • Bridgen
  Voor iedereen die een cursus bridgen heeft gevolgd en speelervaring heeft, is dit een geschikte avond om mee te bridgen.
 • Bridgeles voor beginners
  Bridge is een kaartspel dat vaak wordt beschouwd als een vorm van denksport. In deze cursus maak je kennis met de eerste beginselen van bridge. Het spel wordt gespeeld met 52 kaarten en door vier personen. Er wordt gespeeld volgens het Acol systeem dat een uitstekende basis geeft om bridge te leren.
 • Inloop- en ontspanningsmiddag
  Donderdagmiddag is een ontmoetings-/ gezelligheidsmiddag voor elk wat wils. Tijdens deze middag kun je kaarten, biljarten, darten, schaken, dammen etc. of je komt gewoon een praatje maken.
 • Stijldansen voor paren
  In deze cursus kun je leren stijldansen of in het verleden geleerde dansen ophalen en uitbreiden. Vaak heeft een van de partners ooit dansen geleerd en de ander niet; voor wie nog niet eerder dansles heeft gehad beginnen we met de basispassen. Elk paar danst op zijn eigen niveau en wordt hierin door ons begeleid. Tijdens de les is er een korte pauze, en ook na de les is er nog even tijd voor een drankje en een praatje. De nadruk ligt op een gezellige dansavond waarbij dansen niet alleen plezier voor twee is maar voor de hele club. Een prima manier om de winter door te komen en het geeft nog een gezonde lichaamsbeweging ook!
 • Kennismaking met Golf
  In deze cursus maakt u onder leiding van de golfleraren Jacques en Frits kennis met de golfsport. Wie wil dat nu niet? Bewegen en genieten in een geweldige omgeving. U krijgt in 5 lessen de beginselen van de golfsport onder de knie. U zult gegrepen worden door het plezier dat deze sport voor jong en oud met zich meebrengt. Begin nu met bewegen en pak deze kans! U zult versteld staan van het plezier wat u beleeft.
 • Biljarten
  Er wordt onder leiding van een spelleider gebiljart. Iedereen die kan biljarten, kan zich inschrijven en is verzekerd van een gezellige middag.
 • Mondharmonicaclub "De Oude Klanken"
  De mondharmonicaclub bestaat sinds 1986. Men hoeft geen kennis van noten te hebben om deel te nemen aan deze gezellige groep. Ons uitgebreide repertoire bestaat niet alleen uit oude liedjes en toppers van toen, maar ook uit muziek van deze tijd zoals bekende Duitse, Engelse en Indische songs. Onze muziek, vaak tweestemmig uitgevoerd, wordt behalve door een grote groep mondharmonicaspelers ondersteund door een combo. Wij verzorgen optredens in verzorgings- en verpleeghuizen, Ouderenbonden, voor de Zonnebloem en bij speciale gelegenheden.
 • Mahjong beginnerscursus vervolg
  De zaken die nog niet aan bod zijn gekomen in de beginnerscursus, maar vooral ook goed rekenen en praktijksituaties, komen aan bod in de vervolgcursus. NB: dit is niet een cursus voor gevorderden, maar uitsluitend bedoeld als vervolg op de beginnerscursus. In de vervolgcursus gaan we dieper in op de '100 wonderen van Mahjong', en op de '10.000 mogelijkheden' om het spel te winnen. Deze vervolgcursus bestaat evenals de beginnerscursus uit 6 avonden.

Spirituele cursussen

 • Yoga
  Yoga is gericht op het bewerkstelligen van een vloeiende vrije ademhaling en het allerbelangrijkste: het denken tot rust brengen en het lichaam vrij maken van spanningen. Obstakels weg te ruimen in je lichaam door de energie beter te laten stromen. De Yoga-houdingen (asana’s) geven beheersing over het lichaam als zij in rust en met geconcentreerde aandacht worden uitgevoerd. Dit brengt je een stuk dichter bij jezelf. We leren ons denken te beteugelen, zodat het niet meer alle kanten opvliegt. Het lichaam wordt soepel en je leert jezelf te voelen en te ervaren, waardoor je beter jouw grenzen leert kennen binnen jouw lichaam. Yoga verbetert je gezondheid, lichaam en geest door een verantwoorde manier van bewegen; ook bij blessures of voor bijzondere doelgroepen. Mijn naam is Marja Raats ”hoe mooi is het mijn levenservaring, kennis en yoga ervaring te delen”. Ik heb een professionele beroepsopleiding gevolgd tot yogadocent en ben gediplomeerd. Tevens ben ik lid van de V.Y.N (de Vereniging Yoga Nederland).
 • Yoga (Hatha)
  Hatha Yoga Een rustige hatha yogales met aandacht voor verdieping, verzachting en gerichtheid naar binnen. Dit wordt bereikt door staande, zittende of liggende houdingen wat langer aan te houden en bewuster in te voelen. Hierdoor ontstaat een inwendige massage, met als gevolg een betere doorbloeding van de vitale organen, meer ruimte voor de ademhaling en grotere flexibiliteit. Daarbij worden oefeningen aangereikt die je in staat stellen om bepaalde lichaamsdelen vanuit een zekere houding met de handen te masseren. Ook ontdek je gaandeweg de meerwaarde van hulpmiddelen, zoals blokken, stokken of banden. Op deze wijze krijgt het lichaam een extra impuls, waardoor je lekker in je vel komt te zitten. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden, in het bijzonder voor hen, die in een kalm tempo zinvol in beweging willen zijn.
 • Klankreis
  Laat je tijdens een klankreis meevoeren door de ontspannende werking van klankschalen en klankstaven in combinatie met stem, tampuralier en tal van andere klanken. Een klankreis onderga je, heerlijk liggend op een matje of slaapzak, toegedekt met een plaid en een fijn kussentje onder je hoofd. Dit dien je wel zelf mee te nemen, want deze zijn niet standaard aanwezig. De sessie duurt ca. 1 uur en daarna is er gelegenheid voor een kopje kruidenthee en/of een nadere kennismaking met de gebruikte instrumenten.
 • Klankmeditatie en Klankmassage
  Tijdens deze klanksessie ga je bewust je lichaam invoelen. Als eerste ontvang je een klankbad, waarbij je ontspannen op je matje ligt. Heilzame trillingen van diverse klankschalen dragen ertoe bij, dat je het lichaam als een antenne ervaart terwijl de klanken dankbaar in je worden opgenomen. Daarna maken we specifieke klanken, die nog dieper voelbaar zijn in het lichaam en als een klankmassage werken. De cellen in je lichaam worden zacht in beweging gezet, terwijl de ademhaling volledig en vrij gaat bewegen. Hierdoor voel je een subtiele doorstroming in het lichaam, wat het effect heeft van een innerlijke douche. Nadat de klanken verinnerlijkt zijn, lijkt het of je hele lijf als een muziekinstrument is gestemd en voel je je meer in harmonie. Dan is het fijn om lekker in stilte nog even na te voelen. De sessies worden gegeven door een ervaren yogadocente met een passie voor klank en muziek. Zij werkt onder de naam SALIG wat refereert aan Stem - Adem - Lichaam - Improvisatie - Genieten.

Informatieve cursussen

 • Opfriscursus Verkeer en Veiligheid en Rijtest
  De cursus is bestemd voor bestuurders die (al) geruime tijd hun rijbewijs hebben. In de loop der jaren is veel gebeurd en vernieuwd in de Wegenverkeerswet waarvan de meeste bestuurders nauwelijks afweten. In de cursus worden de laatste ontwikkelingen van de verkeersregels uitgelegd. In de cursus wordt ingegaan op: Theoretische kennis van de Wegenverkeerswet (WVW1994); Voorrang; Uitleg van de verkeersborden en hun betekenis; Diverse situaties aan de hand van hedendaagse situaties. De opfriscursus wordt geleid door een instructeur van Alblas verkeersschool. Rijtest: Tijdens of aansluitend aan de Opfriscursus bestaat de mogelijkheid voor een vrijblijvende rijtest met een instructeur, waarin gekeken wordt of iemand aan de norm van het CBR voldoet in geval van een verplichte rijtest. Dit kan zijn voor het verlengen van het rijbewijs na het 75e jaar, of bij een lichamelijke beperking of medicijngebruik. Of u doet het gewoon als herhalingstest. De rijtest duurt 20 minuten. U ontvangt een uitslagformulier van de rijtest.
 • Compassie voor jezelf en voor anderen
  Maak de wereld milder;'laten we bij onszelf beginnen’ Compassie of mededogen is het vermogen om ons betrokken te voelen bij pijn en lijden van onszelf en van anderen. Compassie gaat om de moed en de bereidheid om iets te doen aan het lijden. Door oefening is het mogelijk om stappen te maken naar een gezonder en gelukkiger leven. In deze twee interactieve lezingen staan we stil bij de betekenis van compassie, we kijken naar de drie basissystemen van emotieregulatie en we verkennen de mogelijkheden tot een compassievoller leven.
 • Talentenspel
  Een spel voor alle leeftijden, waarmee je veel kunt leren over jezelf en je talenten. Het maakt niet uit of je jong of iets ouder bent: met het Talentenspel kun je op zoek gaan naar jouw persoonlijke talenten. Weet jij waar je goed in bent, waar jouw verborgen talent ligt, wat jouw drijfveren zijn? Door middel van het spel kun je iets doen aan je talentontwikkeling en helderheid krijgen over bijvoorbeeld de stappen die je in je loopbaan kunt gaan zetten. Of het kan helpen bij je zoektocht naar passend vrijwilligerswerk. Door het met meerdere mensen te spelen leer je ook nog eens nieuwe dingen over jezelf. Samen gaan we aan de slag met een groot formaat spel, waarbij je jezelf laat verrassen door uiteenlopende vragen die gesteld worden. Er komen tal van categorieën voorbij zoals: je huidige werkomgeving, je talenten, je interesses, maar ook je waarden en je doelen. Een leuk en zinvol spel voor iedereen!

Diverse workshops

 • Muzikaal improviseren
  Improviseren is een fascinerende vorm van muziekbeoefening vooral als je met meerdere samen bent. Het is een ontdekkingsreis, want je weet nooit van tevoren waar die reis naar toegaat. Je ervaart al gaandeweg de behoefte om op elkaar af te stemmen, wat een organisch proces is. In twee dagdelen gaan we op stap met onze stem waar ons hele lijf aan bijdraagt als klankkast. De 1e dag ligt de nadruk meer op rustige meditatieve klanken en de 2e dag meer op ritmische klanken. Soms maken we daarbij gebruik van eenvoudige klank- of percussie instrumentjes. Door met de stem in een vrije vorm te werken wordt de eigen expressie vergroot en kom je dichter tot je kern. Een speelse workshop voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat klanken allemaal kunnen doen. In een woord SALIG want het omvat Stem - Adem - Lijf - Improvisatie en Genieten!
 • 100% PUUR KUUR
  Lente: een perfecte tijd om huis, tuin en (kleding)kasten onder handen te nemen. Als alles spik en span is ben je zelf aan de beurt en dan denk ik aan een 'onderhoudsbeurt' voor je lichaam …. Tijd voor de 100% PUUR KUUR! Ons lichaam moet een leven lang 24/7 in topvorm blijven, dan heeft het toch 1x per jaar wel een ‘APK’ verdiend! Geschikt voor mensen die 9 dagen bewust bezig willen zijn met hun lichaam! Wat kun je verwachten deze avond: 1. duidelijke uitleg waarin je o.a. te horen krijgt wat je wel en niet eet deze dagen; 2. naslagwerk met 9 (smaakvolle) dagmenu’s, tussendoortjes en recepten; 3. wat is het niet: een sapjes-, vasten-, poeder- of pillenkuur. Docent: Sandra Stolk voeding/gewichtsconsulent
 • Mozaïeken
  Ja hoor: we gaan weer MOZAÏEKEN.... Leuk denk je... maar dat kan ik niet met mijn (pijnlijke) handen, al dat knippen. Maar... dat hoeft ook helemaal niet! In deze workshop Mozaïeken, ga je aan de slag met uitsluitend voorgevormde mozaïeksteentjes. In allerlei kleuren, maten en vormen kun je prachtige werkstukken maken, zoals de foto ook laat zien! Uiteraard zijn de kleuren op de foto een voorbeeld. Er is veel materiaal en veel kleur om je compositie mee te maken. Er is een keuze te maken uit: * een vlinder * een heksenbol (leuk voor in de tuin) (doorsnede 15 cm) * een kegelvorm (ook voor buiten) * een uil. Bij de uil en vlinder wordt gebruik gemaakt van een MDF ondergrond. Deze kan mits - van de muur geplaatst (met tussenruimte dus) - en aan de achterkant behandeld, een periode buiten gehangen worden. Uiteraard met extreme weersomstandigheden zoals vorst en strenge winters, binnen halen (geldt ook voor de kegel en de heksenbol). Voegen? Moeilijk? Nee hoor, geen stress. Voegen doet de docent voor je zodat je zeker kunt zijn van een geslaagde creatie. Na een week is je object door haar gevoegd en klaar om te worden opgehaald. Je hoort via de Paraplu wanneer je creatie opgehaald kan worden. Maximaal 10 personen kunnen meedoen. Dus schrijf je snel in, vol = ook echt vol!.
 • 'Dame' in Powertex
  Je maakt op een metalen standaard een statige dame met de textielverharder Powertex. Het beeld is ongeveer 40 a 45cm hoog. Je zult zien dat je met eenvoudige middelen een mooi werkstuk maakt. Er zal voldoende textiel aanwezig zijn, maar je kunt ook zelf katoenen lapjes of kantjes meebrengen om eventueel te gebruiken voor je beeld. Aan het eind van de les brengen we het beeld 'op kleur' door te dry-brushen met een kleur naar eigen keuze. Trek kleding aan die vies mag worden: textielverharder gaat niet uit je kleding!
 • Schilderen op glas: decoratieschaal maken
  Een schaal ga je beschilderen met verf al dan niet aangevuld met een afbeelding van een servet. Er zijn diverse formaten schalen mogelijk en de mogelijkheden zijn divers; een abstracte schaal maken of een servet verwerken in de schaal, er zijn diversen servetten aanwezig maar een eigen favoriete afbeelding op servet meenemen kan natuurlijk ook! De decoratieve schaal kan tijdloos worden of speciaal gemaakt voor Kerst of Pasen. Waar je ook voor kiest, stap voor stap begeleiding naar het eindresultaat. Ervaring is niet nodig om iets moois te maken.

ZZ